Módszer

Milyen módszerekkel dolgozom?

A terápia vagy tanácsadás módszerének megválasztását az életkortól és a probléma jellegétől teszem függővé. Több éves pszichodráma és pszichoanalitikus tanulmányaim számos eszközzel bővítettek azon eszközöknek a tárházát, amelyekkel minden hozzám forduló embernek a legmegfelelőbb önkifejezési lehetőségét tudom felkínálni.

Gyermekek esetében leggyakrabban játékterápiát, rajzelemzést, bizonyos esetekben pszichodramatikus elemeket alkalmazok. Szükség esetén lehetőség van intelligencia-szint, illetve iskola érettség felmerésére is.

Szülő-gyermek konzultáció vagy családi tanácsadás esetében fontosnak tartom az alapvető viselkedési minták es interperszonális kapcsolatok feltérképezését és azok hatását a családtagokra.

Egyéni felnőtt tanácsadás célja elsősorban az önismeret fejlesztése, a probléma megoldásához szükséges személyes erőforrások felmerése, illetve a szociális kapcsolatok és kommunikációs minták mélyebb megértése. Amennyiben a kliens igényli, pszichológiai tesztek segítségével képet kaphat személyiségéről.

Sportolókkal való munkában lehetőség van olyan relaxációs technikák elsajátítására, amelyekkel leküzdhetőek a teljesítményt gátló szorongások, illetve szituációs játékokon és helyzetelemzésen keresztül az edzettség mellett a versenyzéshez szükséges pszichés csúcsforma megvalósulása a cél.