Bemutatkozás

Mórocz Ágnes

Tanácsadó szakpszichológus, pszichoterapeuta

Mindig érdeklődtem aziránt, hogy az embernél milyen tényezők határozzák meg, hogy megtalálja a helyét a világban, hogy elégedett és hatékony, boldog és szerethető életet éljen. Minden embernek személyes, egyedi története van, és mindenkinél más és más, hogy mit, miért és hogyan tesz az életében. Az emberek abban is különböznek, hogy a problémáikkal, konfliktusaikkal, veszteségeik feldolgozásával hogyan küzdenek meg. Ezért a munkámban is úgy nyújtok segítséget a problémák megoldásához, hogy az a legjobban illeszkedjen a tőlem segítséget kérő emberek személyiségéhez és képességeihez.

1999-ben szereztem pszichológiai diplomát az ELTE pszichológia szakán. Egyetemi tanulmányaim befejezése után több éven keresztül dolgoztam gyermekterapeutaként a budapesti Faludi utcai Gyermekpszichoterápiás rendelőben, ahol különböző gyermekpszichológiai problémák kezelésével foglalkoztam. Munkám folyamatosan összekapcsolódott a szülőkkel való konzultációval, illetve a szülők közötti konfliktusok feloldásával is, akár családterápiás kezelésen keresztül.

2003-ban kutatói ösztöndíjat nyertem az amsterdami VU egyetemre, ahol diabeteses gyermekek jobb életfeltételeinek lehetőségeit kutattam.

Tanácsadó szakpszichológusi végzettséget 2004-ben szereztem. Azóta felnőttekkel is foglalkozom.

Gyermekkorom óta versenyszerűen vitorlázom. Többszörös magyar bajnok sportolóként foglalkoztam élsportoló gyermekek versenyekre való pszichés felkészítésével és edzésével Hollandiában.

2008 óta élek családommal Hollandiában, így személyes tapasztalataim alapján is jól ismerem a külföldi léttel kapcsolatos érzelmi és beilleszkedési nehézségeket.

Munkahelyeim:

  • Faludi utcai Gyermekpszichoterápiás Rendelő, Budapest, gyermekterapeuta
  • Vakok es Gyengénlátók Intézete, Budapest, pszichológus
  • Vendéglátóipari Főiskola, Budapest, pszichológiai előadó
  • Máltai Szeretetszolgálat, Budapest, tanácsadó szakpszichológus
  • VU Egyetem Amsterdam, pszichológus kutató
  • Tanácsadó szakpszichológus, pszichoterápiás rendelés, Leiden